בניין הרייכסטאג (Reichstag Building) בברלין הוא בניין הפרלמנט הגרמני. מדובר במבנה בעל חשיבות רבה גם מבחינה פוליטית (המבנה מסמל את גרמניה המאוחדת) וגם מבחינת הארכיטקטורה המודרנית.
בימי הביניים ציינה המילה "רייכסטאג" את המפגש של הקיסר עם נציגי הממלכה ובסוף המאה ה-19 ניתן השם הזה לפרלמנט הגרמני ולמבנה בו שכנו.
בשנת 1933, מספר ימים לפני יום הבחירות הכלליות בגרמניה, הוצת הבניין. דבר שהוביל לביטול הדמוקרטיה ע"י הגרמנים ושליחתם של צירים קומוניסטים וסוציאליסטים למחנות ריכוז.
בהמשך שללו הנאצים את כלל הסמכויות מפרלמנט הרייכסטאג.
כיום מוצבת יד הזיכרון שהוקמה עבורם ברחבה הנמצאת בכניסה לבניין הרייכסטאג.
בשנת 1945 כבשו הסובייטים את המבנה בקרב שזה לכינוי "הקרב על ברלין". כיום עדיין ניתן לראות את חרירי הכדורים והכתובות ברוסית שהותרו על קירות המבנה.
בתחילת שנות ה-60 שופץ המבנה ומאז הכרזתה של ברלין כבירתה הבלעדית של גרמניה המאוחדת, משמש המבנה את בית הנבחרים הפדראלי, הבונדסטאג.
בתחילת שנות ה-90, עם נפילת החומה, שופץ פנים המבנה ע"י אדריכל בריטי שהוסיף למבנה את כיפת זכוכית (דום) העשויה מחלקי מראות שמטרתן להחדיר אור טבעי לפנים הבניין. כיפת הזכוכית מסמלת את שקיפותה של הדמוקרטיה בגרמניה המאוחדת ומשמשת גם כנקודת תצפית טובה על העיר. האדריכל שמר לחלוטין על חזית הבניין ויצר אווירה של שמירה על הישן תוך התחדשות. זהו סגנון בניה שמאוד מאפיין את ברלין.
מבקרים רבים מגיעים לאתר המספר את ההיסטוריה הגרמנית כמידי יום והכניסה לבניין מותנית בבדיקה ביטחונית.
מתקיימים במקום סיורים מודרכים בהזמנה מראש מאתר האינטרנט של הבונדסטאג.
מצא את הטיסה המשתלמת ביותר לברלין >>