אחד המאפיינים הבולטים של כל קרוז, הן החוויות הגסטרונומיות שהם מציעים. מחיר השייט כולל את הארוחות המוגשות בחדר האוכל הראשי שפועל על הספינה, את כל הארוחות בחדר האוכל בהגשה עצמית וגם את כל ארוחות הברביקיו המתקיימות בלילות או על חופי העגינה הייחודיים. מגוון האפשרויות הגסטרונומיות נקבע בהתאם לגודל הספינה וככל שהיא יוקרתית יותר, כך חוויית האכילה בה תתקרב יותר לחוויית הגורמה האמיתית.
לארוחה המרכזית נחשבת ארוחת הערב, והיא מתחלקת בדרך כלל ל-2 משמרות, על מנת להאכיל את כל האורחים שעל הספינה. בעת הזמנת השייט, תתבקשו לציין לאיזו משמרת ברצונכם להיות משובצים ובמידה ותרצו לבצע שינוי במשמרת שאליה שובצתם, תוכלו לעשות זאת מול אחראי המשמרת. שעות בהן מוגשת ארוחת הערב משתנות מחברה לחברה ומשייט אחד לאחר, כאשר השעה שנקבעה, תהיה השעה הקבועה למשך כל ההפלגה. לעיתים קרובות על בסיס זמינות ניתן לשנות בזמן ההפלגה בתיאום מול אחראי משמרת בחדר האוכל את המשמרת והשולחן.
לאחרונה ניתן למצוא ספינות בודדות שמציעות ארוחות ערב בסגנון free style, כלומר
ארוחת ערב שניתן לאכול באיזו שעה שתרצו, אך נכון לעכשיו ספינות אלה בודדות וסגנון זה מאפיין רק את הספינות היוקרתיות ביותר.
מלבד חדר האוכל, בכל ספינה פועלות גם מסעדות שירות עצמי בצורת בופה, אשר פועלות במשך כל שעות היום ולרוב גם פתוחות עד שעות הערב המאוחרות. סוג התפריט של מסעדות אלה משתנה לפי שעת היום ואיכות האוכל המוגש תלוי ברמת היוקרה של הספינה.
במרבית הספינות קיימות בנוסף גם מסעדות המתמחות בסגנון אוכל מסוים (איטלקי, צרפתי, אסיאתי או בריאותי) והן מגישות אוכל גורמה מהודר ומציעות אווירה יוקרתית ואינטימית. התשלום על ארוחות אלה הוא סמלי ומבוצע בנפרד. מדובר על חוויה מומלצת ביותר וכדאי להזמין מקום במסעדות אלה מבעוד מועד.
אנשים הרגישים ללקטוזה, סוכת או אנשים בעלי מגבלות אחרות בתחום האוכל, מתבקשים לעדכן על כך את חברת השייט מראש, על מנת לאפשר לחברה לדאוג לתפריט מיוחד עבורם. גם את הארוחות הכשרות רוב חברות השייט מסוגלות לספק, אך בתיאום מראש בלבד. ארוחות אלה יוגשו באריזות חד פעמיות שמגיעות אטומות בצורה הרמטית.